Heeft u er ooit bij stil gestaan hoeveel tijd u in de slaapkamer doorbrengt? Dat Is vaak meer dan als op het eerste gezicht lijkt. U slaapt er immers elke nacht en dat zorgt ervoor dat u er beduidend meer uren doorbrengt dan bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer. Schone lucht is dus zeker voor de slaapkamer essentieel. Maar een luchtreiniger slaapkamer moet aan meerdere eisen voldoen wil deze effectief zijn.

Waarom een luchtreiniger slaapkamer

Schone lucht is overal in huis belangrijk, maar in de slaapkamer maakt een luchtreiniger nog meer verschil. Frisse en schone lucht zorgt er namelijk voor dat u beter slaapt. Onderzoek heeft uitgewezen dat slapen met een luchtreiniger zorgt voor een kwalitatief betere nachtrust. Zeker luchtreinigers met een ionisator zorgen voor veel verbetering. Ook mensen met een slaapstoornis of astma kunnen baat hebben bij schone en gezonde lucht in de slaapkamer. Bijkomend voordeel van een luchtreiniger slaapkamer is dat een luchtreiniger virussen en bacteriën uit de lucht haalt. Heeft uw partner bijvoorbeeld vaak last van griep, dan kan de luchtreiniger de kans op besmetting sterk verminderen.

Eisen voor de slaapkamer

Niet iedere luchtreiniger is geschikt voor in de slaapkamer. Als eerste moet een luchtreiniger zo weinig mogelijk geluid maken. Luchtreiniger Proairtech ZX9000 slaapkamerKleine geluiden kunnen er immers voor zorgen dat u de slaap niet kunt vatten. Luchtreinigers met filters en een ventilator maken op de hoogste stand wel enig geluid. Dit staat een fijne nachtrust echter niet in de weg. Gedurende de dag wordt de luchtreiniger op autostand of op een andere hoge stand gezet. Zo is uw slaapkamer fris en schoon wanneer u gaat slapen. Tijdens de nacht werkt de luchtreiniger dan op een lage stand gewoon door. Deze lage stand geeft geen hinderlijke geluiden. Toch gaat ook tijdens uw slaap het luchtreinigingsproces gewoon door. Een ingebouwde ionisator blijft namelijk ionen verspreiden die zorgen dat de lucht in de slaapkamer schoon blijft. Onze luchtreiniger ProAirTech ZX9000 is een goed voorbeeld van topkwaliteit met laag geluidsniveau. Op onze luchtreiniger advies pagina vind u meerdere tips waar u rekening mee moet houden alvorens u een keuze maakt.

Luchtreiniger.nl voor uw luchtreiniger

Luchtreiniger.nl is hét adres voor luchtreinigers van topkwaliteit, zeker in de slaapkamer! Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ons team van de afdeling klantenservice staat u graag te woord en helpt u verder.