Een schone lucht is cruciaal voor een goede gezondheid. We staan daar vaak niet bij stil, maar onderzoek wijst uit dat de levensverwachting van mensen die in een schone omgeving leven gemiddeld fors toeneemt. De omgeving heeft u echter niet altijd voor het uitzoeken, maar leven in een schone lucht is dankzij een luchtreiniger tegenwoordig wél aan iedereen voorbehouden. We vertellen je graag meer over de luchtreiniger test.

Het vinden van een goede luchtreiniger is echter niet eenvoudig. De apparaten zijn er namelijk in alle soorten en maten, waardoor het soms lastig is om door de bomen het bos te zien. Het is voor de gemiddelde consument lastig om te bepalen wat wel en niet noodzakelijk is. Dankzij de luchtreiniger test van Luchtreiniger.nl weet u binnen de kortste keren wat in uw situatie het meest geschikt is.

Waarom een luchtreiniger test?

Luchtreinigers zijn er in alle soorten en maten, maar niet iedere luchtzuiveraar is overal even geschikt. Zo heeft u in een grote ruimte bijvoorbeeld een apparaat nodige met een grotere capaciteit. En in sommige gevallen kan een reiniger met bevochtigingsmogelijkheid uitkomst bieden. Zeker in de winter, als de verwarming de hele dag aanstaat en de lucht erg droog is.

Dankzij de test krijgt u een beter in zicht in wat u in welke situatie nodig heeft. Heeft u bijvoorbeeld last van astma, hooikoorts of een andere allergie? Dan moet het apparaat ook weer aan andere eisen voldoen. De lucht vrijmaken van pollen, huidschilfers van huisdieren of stofdeeltjes vergt soms namelijk een ander systeem. Met de luchtreiniger test komt u erachter.

Wat is de beste luchtreiniger voor allergie?

Allergieën komen voort uit een overgevoeligheid van het afweersysteem voor sommige deeltjes in de lucht. Deze deeltjes, dat kunnen pollen zijn, maar ook restjes stof, wilt u het liefst zo grondig mogelijk verwijderen.  Om dat voor elkaar te krijgen, is een HEPA-filter vereist. De meeste reinigers uit de luchtreiniger test voldoen gelukkig aan die (standaard)eis.

HEPA staat voor High-Efficiency Particulate Air en dit filtertype maakt de lucht grotendeels vrij van fijnstof, huisstofmijt en allergenen. Daarnaast is een ionisator geen overbodige luxe. Dit zorgt ervoor dat schadelijke deeltjes in de lucht als het ware worden afgebroken, waardoor ze niet meer in de luchtweg komen. De allergische reactie neemt daardoor sterk af.

Luchtreiniger test voor aankoop

Als u een luchtzuiveraar uit onze test aanschaft, zijn de filters dus van groot belang. Naast de HEPA-filter en een ionisator, kunt u ook nog kiezen voor een UV-filter. Dat is een andere manier om bacteriën in de lucht te doden, zodat u er geen last meer van heeft. Er zijn echter meer zaken waar u op moet letten als u de luchtreiniger test uitvoert.

Het geluidsniveau en de capaciteit bijvoorbeeld. Een exemplaar dat maximaal 12 kubieke meter kan reinigen, is zinloos in een kantoorpand met een inhoud van 50 kubieke meter. Dat spreekt voor zich. Ook het geluidsniveau is van belang. Staat het apparaat bijvoorbeeld op de slaapkamer, dan is het van belang dat het geluidsniveau laag is. In de woonkamer ligt dat misschien weer anders.

Rooklucht verwijderen met de ProAirTech ZX 9000

Snel het beste luchtzuiveringsapparaat vinden met onze test

Dus heeft u last van astma of hooikoorts, of is de lucht in uw huis simpelweg te droog en geeft dat problemen? Op luchtreiniger.nl kunt u heel eenvoudig diverse reinigers met elkaar vergelijken aan de hand van een aantal handige filters. Via deze test vindt u in een mum van tijd de beste reiniger die bij uw wensen past.

Binnen Nederland en België wordt het apparaat kosteloos verzonden. U hoeft daarnaast nooit lang te wachten op uw aankoop, want een dag na bestelling heeft u de luchtreiniger al in huis!