Schimmelsporen zijn kleine eencellige lichamen waaruit schimmel kan groeien. Maar ook bacteriën, sommige planten en paddenstoelen gebruiken schimmelsporen om zich voort te planten. Schimmelsporen en schimmels zijn schadelijk voor de gezondheid van mensen en dieren. Mensen met astma, hooikoorts of mensen die lijden aan andere aandoeningen aan de luchtwegen kunnen heftig reageren op schimmels en schimmelsporen.

Het bestrijden van schimmels en schimmelsporen is niet zo gemakkelijk. De sporen die bedoeld zijn om voortplanting te bewerkstelligen zijn namelijk ongevoelig voor een groot aantal bestrijdingswijzen. Een spore kan overleven onder zeer zware omstandigheden. Zo is een spore bestand tegen verhitting en uitdroging.

Het kopen en plaatsen van een luchtreiniger om schimmel uit de lucht te verwijderen kan helpen tegen klachten bij lichamelijke reacties op schimmels en schimmelsporen. De filters in een luchtreiniger filteren schimmelsporen uit de lucht terwijl een ionisator schimmelsporen doodt. Lees hier meer over een luchtreiniger schimmel.

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €299,00.Huidige prijs is: €199,00.

ProAirTech heeft een intelligente HEPA luchtreiniger op de markt gebracht met een cluster ionisator. De…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €229,00.

De WINIX ZERO Pro is een intelligente PlasmaWave luchtreiniger die door middel van een vijf…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €219,00.Huidige prijs is: €159,00.

De WINIX ZERO luchtreiniger reinigt de lucht door middel van vier geavanceerde filters in uw…

Klachten bij schimmels of schimmelsporen

De klachten die mensen krijgen door een ongezonde blootstelling aan schimmels en schimmelsporen verschillen per persoon. Hieronder een lijstje met de meest voorkomende klachten:

  • Verkoudheidsklachten zoals niezen, hoesten of een zere keel
  • ontstoken of geïrriteerde ogen

Bij langdurige blootstelling of bij een heftige reactie op schimmels en schimmelsporen kunnen ook de volgende symptomen optreden. Raadpleeg echter altijd een arts bij deze klachten.

  • chronische vermoeidheid
  • braken
  • migraine

Luchtreiniger schimmel

Een langdurige of grote blootstelling aan schimmels en schimmelsporen is ongezond. Zodra u schimmels aantreft in uw huis is het zaak gelijk te beginnen met de bestrijding ervan. Zet allereerst een raam open om frisse lucht binnen te laten: het luchten van een ruimte met waarin zich schimmels of schimmelsporen is de eerste stap in een snelle bestrijding.

Het kopen van een luchtreiniger is een tweede stap in het bestrijden van schimmels en schimmelsporen. Op luchtreiniger.nl vindt u een groot aanbod aan luchtreinigers die helpen met het bestrijden en verwijderen van schimmels en sporen. Let er tijdens het vergelijken van luchtreinigers tegen schimmels en schimmelsporen op dat vooral ionisatoren en hepa-filters goed helpen in het bestrijden van schimmels. De meeste luchtreinigers op luchtreiniger.nl hebben de beschikking over deze mogelijkheden. U kunt met de keuzehulp alle luchtreinigers vergelijken.