Bent u astmapatiënt? Dan kan een goede luchtreiniger u helpen bij het bestrijden van de symptomen die horen bij deze vervelende longaandoening. Schone gezonde lucht zonder verontreinigingen  en schadelijke stoffen en deeltjes kunnen leiden tot minder klachten rondom een aantal aan astma gerelateerde klachten.

Op deze informatiepagina op luchtreiniger.nl leest u meer over de voordelen van een luchtreiniger bij astma. Ook geven we u advies over het kopen van een luchtreiniger zodat u de beste keuze maakt.

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €299,00.Huidige prijs is: €199,00.

ProAirTech heeft een intelligente HEPA luchtreiniger op de markt gebracht met een cluster ionisator. De…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €229,00.

De WINIX ZERO Pro is een intelligente PlasmaWave luchtreiniger die door middel van een vijf…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €219,00.Huidige prijs is: €159,00.

De WINIX ZERO luchtreiniger reinigt de lucht door middel van vier geavanceerde filters in uw…

Wat is astma?

Astma is een ziekte waarbij patiënten last hebben van kleine ontstekingen in hun luchtwegen. De ziekte kan erfelijk worden overgedragen maar ook kan de aandoening zich spontaan ontwikkelen. Hoe astma precies ontstaat en hoe de ziekte erfelijk wordt overgedragen is nog niet bekend. Gelukkig wordt er veel onderzoek gedaan naar de ziekte en worden regelmatig nieuwe ontdekkingen gedaan.

Een spirometer wordt gebruikt om astma vast te stellen.Veel mensen in Nederland leiden aan astma. Volgens de laatste cijfers van het longfonds heeft ruim 10% van de Nederlanders een vorm van astma. Van deze grote groep wordt meer dan 90% behandeld door de huisarts. Zij krijgen medicijnen tegen hun astma en staan onder regelmatige controle. 10% Van de mensen met astma gaat voor hun aandoening naar een specialist. Kinderen en oudere mensen leiden verhoudingsgewijs het meest aan de ziekte.

Mensen met astma hebben door de ziekte gevoelige luchtwegen: door de ontstekingen vernauwen de luchtwegen zich regelmatig waardoor patiënten benauwd worden en slecht kunnen ademen. Deze benauwdheid verschilt per mens. Sommige astma patiënten hebben weinig last van hun benauwdheid terwijl andere mensen het gevoel hebben te verstikken. Een periode van benauwdheid wordt ook wel een astma-aanval genoemd.

Mensen met astma hebben naast benauwdheid ook andere klachten. Zo zijn ze in de regel gevoeliger voor bepaalde verontreinigingen in de lucht. Deze verontreinigingen kunnen leiden tot een astma aanval. Het is daarom zeker voor mensen met astma erg belangrijk om de lucht in ruimtes waar men veel verblijft van hoge kwaliteit te houden. Stoffen die bij veel astma patiënten tot klachten leiden zijn onder andere pollen en grassen, sterke chemische verbindingen zoals rooklucht, de huidschilfers van vogels, hondenharen en kattenharen en natuurlijk de huisstofmijt.

Tegen astma bestaan gelukkig veel medicijnen. Voor veel mensen is de ziekte dan ook vervelend maar belet het hen niet in hun dagelijks functioneren. Door goed medicijngebruik en een gezonde levensstijl is met astma goed te leven. Een kleine groep mensen heeft echt ernstig te leiden onder hun astma.

Waarom een luchtreiniger astma?

Een luchtreiniger kopen kan helpen in de bestrijding van de klachten rondom uw aandoening. Door een luchtreiniger op te stellen in ruimtes in uw huis waar u veel verblijft wordt de luchtkwaliteit verhoogd. Een luchtreiniger filtert namelijk veel van de schadelijke stoffen waar u als astmapatiënt gevoelig voor bent uit de lucht.

Een goede luchtreiniger astma filtert de lucht op een aantal manieren. Let er tijdens het kopen van een luchtreiniger bij astma vooral op of deze een HEPA filter heeft. Daarnaast nog wel de opmerking dat een luchtreiniger zorgt voor schone lucht zonder verontreinigingen. Een gezonde levensstijl, goede ventilatie en beweging zijn daarnaast essentieel in het verminderen van uw astma-klachten.