U staat er wellicht niet altijd bij stil, maar de lucht die u inademt is niet altijd even schoon. Binnenshuis heeft u misschien het gevoel schone lucht te hebben, maar niets is minder waar. Juist binnenshuis zijn virussen, bacteriën en ook pollen overvloedig aanwezig. Soms zijn huizen simpelweg niet goed geventileerd. Soms zijn het andere oorzaken die ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit te wensen overlaat. Denk hierbij aan huisdieren, iemand die rookt of een open keuken. Lucht zuiveren in huis is dus van groot belang. Maar hoe dan?

Lucht zuiveren door ventileren?

Uw eerste reactie is misschien, zoals zoveel mensen, om de deuren en ramen open te zetten. Frisse buitenlucht kan immers al een stuk frisser en gezonder aanvoelen. Toch is deze optie bedrieglijk. Lucht van buiten kan misschien wel iets schoner zijn dan binnenshuis, maar zeker schadelijk fijnstof komt gewoon mee. Bovendien krijgen pollen, virussen en bacteriën nog steeds gewoon de kans om de kwaliteit van lucht naar beneden te halen.

Lucht zuiveren met een luchtreiniger

De effectiefste manier om korte metten te maken met zowel fijnstof als pollen, bacteriën en virussen is om een luchtreiniger in huis te halen. Een luchtreiniger zuivert de lucht zodat u binnenshuis weer opgelucht kan ademhalen en kan genieten van frisse lucht. Zeker mensen met astma, hooikoorts of allergieën zien hun klachten vaak afnemen Er zijn verschillende soorten luchtreinigers die allemaal hun eigen functie hebben. Zo moet bijvoorbeeld een luchtreiniger in de slaapkamer aan andere eisen voldoen als een luchtreiniger in de woonkamer. Ook is het belangrijk te weten of u de lucht in uw huis wilt zuiveren met een ionisator of zonder. Zoekt uw hulp bij het kiezen van een luchtreiniger, dan kunt u doorklikken naar onze luchtreiniger adviespagina.Lucht zuiveren

Uw luchtreiniger effectief gebruiken

Lucht zuiveren in huis wordt dus makkelijk bereikt door het plaatsen van een luchtreiniger. Met een paar extra maatregelen zorgt u ervoor dat de luchtkwaliteit altijd in topconditie blijft. Zorg er als eerste voor dat u een geschikte luchtreiniger voor elke ruimte aanschaft. Plaats deze op een centrale plek, zodat de werking in de ruimte optimaal is. U kunt nog steeds af en toe de ramen openzetten om te ventileren, maar zorg er altijd voor dat de luchtreiniger de nieuwe hoeveelheid zuurstof kan zuiveren. Zo bent u altijd verzekerd van de beste gezuiverde lucht.

Luchtreiniger.nl

Wilt u meer weten hoe u lucht kunt zuiveren in huis? Neem dan contact met ons op. Onze afdeling klantenservice vertelt u graag meer en helpt u verder.