Veel mensen in Nederland houden vogels. Logisch vinden wij: wat is er leuker dan het houden van mooie siervogels als parkieten, kanaries of papegaaien? Daarnaast telt Nederland ook vele mensen die duiven houden. Het houden van siervogels en duiven kent een groot nadeel: de huidschilvers en het fijnstof (vogelstof) dat onstaat in de veren van vogels kan een gezondheidsrisico zijn.

Op deze informatie op luchtreiniger.nl leest u wat u kunt doen om de gezondheidsrisico’s van het houden van vogels kunt verminderen. Ook leest u waar u tijdens het kopen van een luchtreiniger op moet letten. Lees hier meer over luchtreinigers en fijnstof van vogels.

Luchtreinigers en fijnstof van vogels

Fijnstof is minuscuul klein stof dat in uw longen veel schade  kan aanrichten. Fijnstof bevindt zich overal in de lucht, vaak in onschadelijke hoeveelheden. Als u vogels houdt, in uw woonkamer of in een aparte ruimte, dan kan de hoeveelheid fijnstof stijgen naar ongezonde hoogtes. Een van de manieren waarop fijnstof ontstaat is namelijk in de veren van vogels.

Door een te hoge hoeveelheid fijnstof in de lucht kunnen klachten ontstaan. Veel vogelhouders, of mensen die een parkiet, kanarie of papegaai houden hebben last van allergische klachten: een verstopte neus, een loopneus of tranende ogen zijn voorbeelden van klachten die horen bij een ongezonde hoeveelheid fijnstof.

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €299,00.Huidige prijs is: €199,00.

ProAirTech heeft een intelligente HEPA luchtreiniger op de markt gebracht met een cluster ionisator. De…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €229,00.

De WINIX ZERO Pro is een intelligente PlasmaWave luchtreiniger die door middel van een vijf…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €219,00.Huidige prijs is: €159,00.

De WINIX ZERO luchtreiniger reinigt de lucht door middel van vier geavanceerde filters in uw…

Een goede luchtreiniger kopen kan dan helpen tegen vogelallergie: door de geavanceerde filters die zich in een luchtreiniger bevinden wordt de lucht ontdaan van 99% van het aanwezige vogelstof. Hierdoor wordt de lucht in de ruimte waar zich uw vogels bevinden weer van gezonde kwaliteit. Een luchtreiniger draagt op deze manier bij aan gezonde uitoefening van uw hobby.

Ziektes

Naast ‘onschuldige’ klachten kent het houden van vogels ook serieuzere risico’s. Berucht is bijvoorbeeld de papegaaienziekte. Deze ziekte kan leiden tot een longontsteking of andere ernstige aandoeningen. De papegaaienziekte wordt verspreidt door een bacterie die wilde en tamme volgens bij zich dragen.

Luchtreinigers en fijnstof van vogels: een goede luchtreiniger filtert niet alleen fijnstof uit de lucht maar filtert en dood ook bacteriën. Een luchtreiniger kopen kan dus ook helpen in het voorkomen van meer serieuze aandoeningen. NB. Heeft u klachten? Meld u dan altijd bij uw huisarts!