Als u een luchtreiniger met een HEPA filter in huis hebt, merkt u al gauw het verschil. De lucht is schoner, frisser en u zult zich fitter voelen. Volgens recente schattingen brengen we ongeveer 90 % van onze tijd binnenshuis door. De lucht zuiveren binnen is dan ook belangrijk. Een luchtreiniger met HEPA filter kan u hierbij helpen. Na een tijdje kan het HEPA filter grijs verkleuren en u dient het dan te vervangen. Lees gauw meer over het belang van een HEPA filter vervangen.

Wat doet een HEPA filter?

Een luchtzuiveringsapparaat ontdoet de lucht van fijnstof, schimmels, pollen en allergenen. Om dit te bereiken gebruiken luchtreinigers verschillende technieken. Een HEPA filter is daar een techniek van. Oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart is het HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter ongekend populair. Dit komt omdat HEPA filters zeer efficiënt werken.

Hoe krachtig is een HEPA filter? HEPA filter vervangen

Het HEPA filter kent verschillende toepassingen. Zo wordt een HEPA filter bijvoorbeeld ook in stofzuigers toegepast. Het verschil zit hem echter in de klasse. Voor onze luchtreinigers wordt de hoogste klasse van H14 gebruikt. Dit is dus de meest krachtige HEPA filter die partikels tot één duizendste millimeter kan tegenhouden. Dit zorgt voor een effectiviteit van 99,97 %. Luchtreinigers met HEPA filter kunnen dan soms ook het verschil maken voor mensen met huisstofmijt, astma of een kattenallergie.

Het HEPA filter vervangen

Een HEPA filter is dus een krachtige toepassing in uw luchtreiniger. Het garandeert de werking van de luchtzuiveraar en zodoende uw luchtkwaliteit. Houdt daarom het HEPA filter goed in de gaten. Rookt u veel of heeft u te maken met vervuilde lucht binnenshuis? Dan kan het zijn dat u uw filter sneller moet vervangen. Over het algemeen moet u het HEPA filter vervangen na ongeveer 1 jaar. Maar dit verschilt dus per situatie. U ziet automatisch wanneer de HEPA filter aan vervanging toe is. Het filter kleurt dan grijs of licht bruin. Overigens kan iedereen een HEPA filter vervangen. Dit is verre van moeilijk. Probeer wel om het nieuwe filter er precies in te brengen zoals het oude geplaatst was. Bij een scheef filter werkt de luchtreiniger namelijk minder goed.

HEPA filters op Luchtreiniger.nl

De luchtreinigers op Luchtreiniger.nl zijn allemaal voorzien van het efficiënte HEPA filter. Zo kunt u ook genieten van gezuiverde lucht. Wilt u uw HEPA filter vervangen? Op de pagina Accessoires vindt u de beschikbare HEPA filters die u eenvoudig kunt nabestellen. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.