De huisstofmijt is een van de grootste allergenen producerende mijten ter wereld. Vooral doordat huisstofmijt bijna overal ter wereld goed gedijt en zich het prettigst voelt bij een temperatuur rond de 20 graden en een luchtvochtigheid van rond de 60% is de huisstofmijt veel mensen tot last. De mijt zelf leidt niet tot allergische reacties, de huidschilfers en uitwerpselen van de mijt doen dat wel.  

Er bestaan een aantal oplossingen om allergie door huisstofmijt tegen te gaan. Een daarvan is het kopen van een luchtreiniger met een  ionisator om zo de  uitwerpselen en huidschilfers van de huistofmijt uit de lucht te verwijderen en de huisstofmijt te doden zodat u in de meeste gevallen minder of helemaal geen last meer van huistofmijtallergie heeft.

Vooral mensen met astma of patiënten met andere longaandoeningen kunnen heftige allergische reacties vertonen op huisstofmijt. Maar ook normale allergische reacties, denk aan tranende ogen of een verstopte neus, kunnen veroorzaakt worden door huisstofmijt. Luchtzuivering is dan ook noodzakelijk om de vervelende allergische reactie te stoppen. Een goede luchtzuiveraar zal altijd  helpen om deze boosdoener effectief te bestrijden.

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €299,00.Huidige prijs is: €199,00.

ProAirTech heeft een intelligente HEPA luchtreiniger op de markt gebracht met een cluster ionisator. De…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €229,00.

De WINIX ZERO Pro is een intelligente PlasmaWave luchtreiniger die door middel van een vijf…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €219,00.Huidige prijs is: €159,00.

De WINIX ZERO luchtreiniger reinigt de lucht door middel van vier geavanceerde filters in uw…

De belangrijkste symptomen voor een te grote en waarschijnlijke schadelijke blootstelling aan huisstofmijt hebben we hieronder voor u opgesomd:

  • Jeuk (tot zeer heftige jeuk aan toe)
  • Loopneus
  • Benauwdheid en moeite met ademhalen
  • Diarree of andere maag- of darmklachten
  • Hoesten en een zere keel

Uiteraard kunnen de symptomen ook veroorzaakt worden door andere allergieën of aandoeningen. Wilt u zekerheid dat u allergisch bent voor huisstofmijt, bezoek dan uw huisarts.

Huisstofmijt leeft van huidschilfers van mensen. Daarom zit de huisstofmijt vaak in beddengoed, matrassen of in stoelen, banken of tapijten. Hier vindt de huisstofmijt voldoende voedsel om te overleven. De uitwerpselen van de huisstofmijt blijven achter op de plekken waar de huisstofmijt leeft. Ook worden veel van de afvalstoffen van de huisstofmijt in de lucht verspreidt.

Hoe helpt een luchtreiniger tegen huisstofmijt

Een luchtreiniger is een van de manieren om een allergie tegen huisstofmijt succesvol te bestrijden. Een luchtreiniger filtert de afvalstoffen van de huisstofmijt uit de lucht. Daarnaast zorgt een luchtreiniger er ook voor dat er minder huisstofmijt in uw huis overleeft: het voedsel voor huisstofmijten wordt namelijk ook gefilterd. Daarnaast maakt de ionisator in de luchtzuiveraar de huistofmijt dood door middel van ionisatie. Koop daarom altijd een luchtreiniger met ionisatie om zo uw huisstofmijt allergie te stoppen of te verminderen.

Vooral luchtreinigers met HEPA-filter en ionisator helpen goed tegen huisstofmijt-allergie. Een HEPA filter zorgt voor het filteren van zowel de afvalstoffen als de voedselbronnen van de huisstofmijt terwijl een ionisator door middel van ionisatie de kleinste verontreinigen filtert en daarnaast bacteriën, schimmels en micro-organismen doodt. Een ionisator doodt dus ook de huisstofmijt die daarna door het HEPA filter in de luchtreiniger wordt opgepakt en verwijderd.

Een luchtreiniger van Luchtreiniger.nl

Een luchtreiniger gebruikt over het algemeen meerdere reinigingstechnieken om de lucht te zuiveren. Lucht zuiveren en ontdoen van huisstofmijt is een ingewikkeld proces waarbij meerdere factoren meespelen. Goede luchtreinigers zijn daarom uitgerust met meerdere zuiveringstechnieken, waardoor niets aan het toeval wordt overgelaten. De luchtzuiveraars op Luchtreiniger.nl zijn allemaal getest op effectiviteit en gebruiksvriendelijkheid. Door de jaren heen weten wij maar al te goed welke technieken voor schone lucht zorgen en welke niet. Is uw luchtreiniger uitgerust met een HEPA filter en met een ionisator? Dan weet u in ieder geval dat u goed zit. U vindt hier een overzicht van de beste luchtreinigers in huis.

De kracht van het HEPA filter

Het HEPA filter is een krachtig filter die zorgt voor een extreem goed zuiveringspercentage. Leuk weetje is dat het HEPA filter oorspronkelijk is ontwikkeld voor de ruimtevaart. Astronauten moesten in de compartimenten wel van schone zuurstof worden voorzien. Door het plaatsen van HEPA filters waren mensen in de ruimtevaart verzekerd van schone lucht in de ruimte. Het HEPA filter bleek zo effectief dat het al gauw  in meerdere toepassingen werd gebruikt. Zo ook in luchtreinigers. Niet zonder reden. Een HEPA filter zorgt er namelijk voor dat 99,97 % van vuile stofdeeltjes uit de lucht wordt gehaald.

Het vervangen van een HEPA filter

Het is verstandig om uw HEPA filter regelmatig te controleren. Kleurt het filter lichtgrijs of lichtbruin, dan is het tijd om het HEPA filter te vervangen. De periode dat een HEPA filter meegaat, verschilt erg per ruimte. Rookt u of is er sprake van andere ernstige vervuiling? Dan zal het HEPA filter sneller vervangen moeten worden. Over het algemeen gaat een HEPA filter een jaar mee. We raden u echter aan om het filter regelmatig te controleren. Zo bent u verzekerd dat uw HEPA filter een goede werking heeft. Overigens kunt u uw nieuwe filters makkelijk op Luchtreiniger.nl nabestellen. Op die manier kunt u weer gerust ademhalen.

De geavanceerde werking van een ionisator

Naast een HEPA filter is een ionisator een zeer krachtig middel tegen verontreinigde lucht en huisstofmijt. Ionisatie is een geavanceerde techniek die gebruik maakt van elektrische geladen ionen. Deze worden door een geladen naald de lucht ingeleid. Vaak is een ionisator ingebouwd in een luchtreiniger. Zo bent u er zeker van dat u geen elektrische schok kunt krijgen van dit proces. Als de geladen ionen eenmaal in de lucht zijn verspreid, gaan ze als het ware op zoek naar vervuilde moleculen. Bij de botsing van negatief en positief wordt zo vuil en huisstofmijt onschadelijk gemaakt.

Nu kopen?

In onze webshop kunt u door middel van de keuzehulp eenvoudig de beste luchtreiniger selecteren, vergelijken en kopen om zo een de lucht in uw huis te ontdoen van de schadelijke stoffen die de huisstofmijt uitstoot.

Naast het kopen van een luchtreiniger met een ionisator en HEPA filter zijn er ook andere dingen die u kunt doen tegen de huisstofmijt. Denk aan het voldoende luchten van uw woning, het regelmatig op hoge temperatuur wassen van uw beddengoed en het regelmatig stofzuigen van uw huis.