Werkt een luchtreiniger tegen hooikoorts? Hooikoortspatiënten weten hoe vervelend de lichamelijke klachten van de allergische reacties van hooikoorts zijn die ontstaan door blootstelling aan met pollen en stuifmeel verontreinigde lucht. Vooral in het voorjaar zijn de hooikoorts klachten niet van de lucht. Wil u minder last van hooikoorts hebben? Dan hebben we op deze pagina een aantal tips voor u om hooikoorts-klachten te verminderen. Dat kan onder andere door een luchtreiniger met ionisator te plaatsen. Ook leest u hier meer over de oorzaken en symptomen van hooikoorts.

Hooikoorts wordt vooral veroorzaakt door pollen van bomen en grassen. Pollen zijn het stuifmeel van bomen en planten: vooral in het voorjaar zorgen pollen voor veel klachten. Mensen met hooikoorts ervaren de meeste klachten tijdens de periode waarin bomen, planten en grassen bloeien. Hooikoortsklachten komen daarom het hele jaar door. De meeste mensen hebben last van hooikoorts in de lente. Tenslotte is hooikoorts  in Nederland het grootste lichamelijke ongemak dat gebonden is aan de seizoenen.

Pollen zijn een van de oorzaken van hooikoorts-klachten.

Oorzaken hooikoorts

Hooikoorts ontstaat doordat het afweersysteem reageert op het inademen van pollen. Om de pollen zo snel mogelijk kwijt te raken beginnen mensen te hoesten, snotteren en niezen. Ook kunnen mensen met hooikoorts last van hoofdpijn, tranende ogen en geïrriteerde luchtwegen hebben. Vooral bij hoge concentraties aan pollen in de lucht hebben mensen met hooikoorts het zwaar.

Ook warme zomerdagen met een flinke wind staan bekend onder hooikoorts patiënten. Veel grassen gaan bloeien als de temperatuur hoog is. De wind zorgt er vervolgens voor dat pollen zich door de lucht verspreiden. Mensen met hooikoorts ademen deze pollen in waarop het afweersysteem aan de slag gaat met het bestrijden van de pollen.

Hooikoorts verminderen met luchtreiniger

Hooikoorts klachten verdwijnen nooit helemaal en zullen bijna altijd de kop weer opsteken. Toch kunt u een aantal dingen doen om klachten te verminderen. Via de huisarts zijn er goede medicijnen te verkrijgen die uw luchtwegen zullen verlichten tijdens periodes van hooikoorts. Ook bij de drogist zijn medicijnen in de vorm van pillen of neusdruppels verkrijgbaar.

Bent u vooral binnen op dagen dat er veel pollen rondzweven? Dan is het slikken van medicijnen niet nodig. Door het kopen en plaatsen van een luchtreiniger met HEPA filter en ionisator zal het binnenklimaat in de ruimte waar een luchtreiniger staat weinig tot geen pollen meer bevatten. Een goede luchtreiniger met HEPA filter en ionisator is namelijk zeer effectief in het filteren van pollen en stuifmeel die hooikoorts veroorzaken.

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €299,00.Huidige prijs is: €199,00.

ProAirTech heeft een intelligente HEPA luchtreiniger op de markt gebracht met een cluster ionisator. De…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €229,00.

De WINIX ZERO Pro is een intelligente PlasmaWave luchtreiniger die door middel van een vijf…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €219,00.Huidige prijs is: €159,00.

De WINIX ZERO luchtreiniger reinigt de lucht door middel van vier geavanceerde filters in uw…

Vooral luchtzuiveraars met een ionisator en HEPA filter zijn erg goed in het reinigen van met pollen verontreinigde lucht. Een ionisator zorgt voor een elektrische lading op de kleinste verontreinigingen in de lucht waardoor deze onschadelijk worden gemaakt en neervallen. Ook pollen en stuifmeel worden op deze manier uit de lucht gefilterd. Wil je minder last van je hooikoortsklachten? Overweeg dan het kopen van een luchtzuiveraar met ionisator op luchtreiniger.nl.

De volgende filters in een luchtreiniger werken het beste tegen hooikoorts. Let er dus op dat deze aanwezig zijn in de luchtreiniger die u overweegt te kopen. Via onze keuzehulp kunt u gemakkelijk selecteren op deze eisen voor een luchtreiniger tegen hooikoorts.

  • HEPA filter tegen pollen
  • Ionisator tegen kleinere verontreinigingen