Het kopen van een goede luchtreiniger tegen allergie met ionisator en HEPA filter kan een oplossing zijn in de strijd tegen vervelende allergische klachten van bijvoorbeeld hooikoorts veroorzaakt door pollen en stuifmeel. Een luchtreiniger met ionisator helpt ook erg goed tegen stofallergie, huisstofmijtallergie, huisdierenallergie zoals kattenallergie, vogelallergie en hondenallergie. Een luchtreiniger elimineert, filtert en verwijdert namelijk alle allergenen die een allergische reactie veroorzaken uit de lucht in uw omgeving. Op deze pagina kunt u lezen wat een allergie precies inhoud, wat u eraan kunt doen en hoe een luchtzuiveraar met ionisator u kan helpen om de lucht te zuiveren tegen vervelende allergische reacties.

Een allergie kenmerkt zich door een aantal vervelende symptomen. Hieronder vindt u de meest voorkomende klachten bij mensen die leidden aan een allergie.

  • Tranende, opgezette ogen
  • Niezen, snotteren, verstopte neus
  • Jeuk of eczeem
  • Moeite met ademen

Ook andere symptomen kunnen veroorzaakt worden door een allergie. Twijfelt u aan de oorzaak van uw klachten raadpleeg dan altijd een arts. Hieronder vindt u een drietal luchtreinigers die kunnen helpen met het voorkomen en verminderen van allergische klachten,

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €299,00.Huidige prijs is: €199,00.

ProAirTech heeft een intelligente HEPA luchtreiniger op de markt gebracht met een cluster ionisator. De…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €229,00.

De WINIX ZERO Pro is een intelligente PlasmaWave luchtreiniger die door middel van een vijf…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €219,00.Huidige prijs is: €159,00.

De WINIX ZERO luchtreiniger reinigt de lucht door middel van vier geavanceerde filters in uw…

Wat is een allergie?

Een allergie is een overmatige reactie van het immuunsysteem. Het immuunsysteem doet over het algemeen goed werk: het beschermt het lichaam namelijk tegen bacteriën en virussen. Bij mensen die een allergie hebben reageert het  immuunsysteem heftig op stoffen die niet schadelijk zijn: een allergische reactie wordt veroorzaakt doordat het afweersysteem afwijkend reageert op ongevaarlijke allergenen in plaats van op schadelijke stoffen.

Allergische klachten kunnen veroorzaakt worden door een groot aantal stoffen die in huizen, kantoren en in de buitenlucht voorkomen. De bekendste, en voor mensen met een allergie beruchtste, allergenen zijn de volgende:

  • Stuifmeelkorrels en pollen van bomen, planten en grassen
  • Huidschilfers van huisstofmijt, vogels en andere huisdieren
  • Sigarettenrook
  • Dampen van schoonmaakmiddelen en andere chemische verbindingen
  • Schimmels en schimmelsporen

Naast bovengenoemde allergenen kunnen er ook andere stoffen zijn waar uw afweersysteem afwijkend op reageert. Voor een precieze diagnose van de oorzaak van uw allergie dient u contact op te nemen met uw huisarts.

Hoe helpt een luchtreiniger tegen allergie?

Helpt een luchtreiniger tegen allergie? Ja, een luchtreiniger met ionisator helpt goed tegen allergische klachten. Een luchtreiniger reinigt de lucht in uw huis waardoor deze ontdaan wordt van allergenen. Goede luchtreinigers beschikken over geavanceerde filters en filtertechnieken die op een hoog tempo alle allergenen uit de lucht filteren en verwijderen. Naast filters beschikken de meeste luchtreinigers ook over een ionisator om de lucht in uw huis of kantoor van hoge kwaliteit te maken. Daarnaast helpt een HEPA filter ook erg goed tegen allergische klachten.

Om een goede werking tegen allergie te garanderen is het belangrijk om de luchtreiniger zorgvuldig op te stellen. Zorg ervoor dat de schone lucht goed de ruimte in kan worden geblazen en zorg er daarnaast voor dat de verontreinigde lucht goed het apparaat ingezogen kan worden. Zorg daarnaast ook voor een regelmatige reiniging van de filters in uw luchtreiniger. Door deze tips in acht te nemen werkt een luchtreiniger in het bestrijden van uw allergische klachten.

Bent u van plan om een luchtzuiveraar te kopen om een allergie tegen te gaan? Op luchtreiniger.nl vindt u een groot aantal luchtzuiveraars. Zowel goedkopere luchtreinigers als luchtreinigers van topmerken als ProAirTech, Sharp en WINIX zijn te koop in onze webshop. Naast luchtreinigers vindt u ook HEPA filters en Koolstoffilters op luchtreiniger.nl om uw luchtreinigers goed te onderhouden.