Met een luchtreiniger in huis geniet u van vele voordelen. De lucht in huis wordt schoon en fris. U zult gauw merken dat u gezonder en energieker wordt. Het HEPA filter speelt hierbij een grote rol om ongezonde elementen uit de lucht te halen. Denk hierbij aan fijnstof, maar ook aan bacteriën, schimmels, allergenen en huidschilfers. Maar hoe onderhoudt u uw luchtreiniger en hoe kunt u een HEPA filter schoonmaken? Luchtreiniger.nl geeft u tips.

Waarom een HEPA filterSHARP HEPA Filter FZD40HFE | HEPA filter schoonmaken

HEPA is de afkorting voor High Efficiency Particulate Air. Een HEPA filter haalt tot 99,97% van ongezonde deeltjes uit de lucht. Leuk weetje is dat het HEPA filter oorspronkelijk is ontwikkeld voor de ruimtevaart om vervuiling binnen in compartimenten te zuiveren. Dit bleek zo succesvol dat het HEPA filter nu meerdere toepassingen kent. Luchtreinigers met een HEPA filter worden nu bijvoorbeeld gebruikt in de medische sector, maar ook in bedrijfspanden en scholen. Dus overal waar een goede hygiëne centraal staat. Ook als u allergische klachten heeft kan een luchtreiniger met HEPA filter wonderen doen. De klachten nemen vaak af of verdwijnen zelfs helemaal. Overigens zijn alle luchtreinigers op luchtreiniger.nl uitgerust met een HEPA filter.

Onderhoud van een HEPA filter

Om een goede werking van het HEPA filter te garanderen, moet deze wel regelmatig onderhouden worden. Het HEPA filter in de luchtreiniger wordt  de gehele tijd intensief aangesproken om lucht te reinigen. Hierdoor raakt het HEPA filter door de tijd vol met stof en moet dan vervangen worden. Wanneer het HEPA filter vervuild is en vol met kleine stofdeeltjes is, kan dit gevolgen hebben voor het luchtzuiveringsproces. U kunt het HEPA filter heel voorzichtig stofvrij maken van de grotere stofdeeltjes die boven op het filter zichtbaar zijn. Gebruik daarvoor een zachte borstel of een stofdoek. Als het HEPA filter grijs verkleurd is dan dient u het te vervangen. Al onze luchtreinigers geven ook aan wanneer u het filter dient te vervangen. Een kleine investering die u weer een lange tijd van schone en frisse lucht voorziet. Uw oude HEPA filter wordt als afval afgevoerd.

Luchtreiniger.nl ook voor uw HEPA filters

Het HEPA filter is een krachtig middel om de lucht binnenshuis te zuiveren. Een HEPA filter heeft een gemiddelde levensduur van 1 jaar en moet vervangen worden als het grijs verkleurd. Op deze manier is gezonde en frisse lucht binnenshuis gegarandeerd. Luchtreiniger.nl helpt u graag met het vinden van het juiste HEPA filter. Ook kunt u makkelijk een HEPA filter nabestellen op onze pagina Accessoires. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!