Veel luchtreinigers die u op deze website kunt kopen zijn voorzien van een ionisator. Veel van onze klanten vragen ons wat nu precies een ionisator is. Ook is er de nodige onduidelijk over de werking van een ionisator: want hoe helpt een ionisator nu met het verbeteren van de lucht in uw huis of kantoor? Ook de vraag of het kopen van een luchtzuiveraar met ionisator of zonder ionisator nu zinvoller is wordt ons vaak gesteld.

Op deze informatiepagina op luchtreiniger.nl leest u alles over de werking en voordelen van een ionisator. De pagina wordt afgesloten met advies over het kopen van een luchtreiniger met ionisator in onze webshop. Hieronder vindt u een tweetal luchtreinigers die allen voorzien zijn van een ionisator.

AANBIEDING!
179,00

ProAirTech heeft een nieuwe HEPA luchtreiniger op de markt gebracht met een cluster ionisator. De…

AANBIEDING!
GRATIS EXTRA FILTERSET
t.w.v. €69,-
289,00

De WINIX ZERO Pro is een intelligente PlasmaWave luchtreiniger die door middel van een vijf…

AANBIEDING!
GRATIS EXTRA FILTERSET
t.w.v. €49,95
179,00

De WINIX ZERO luchtreiniger reinigt de lucht door middel van vier geavanceerde filters in uw…

Wat is een ionisator?

Een ionisator is een apparaat dat gebruikt wordt om lucht te reinigen door deze te ioniseren. Er zijn fabrikanten die losse ionisatoren aanbieden. Veel luchtreinigers bevatten echter een ingebouwde ionisator. Een ionisator in een luchtreiniger kent een aantal voordelen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om schone en gezonde lucht: en daar zorgt een luchtreiniger met ionisator voor.

Een ionisator haalt door haar specifieke werking gericht op het elektrisch laden van luchtdeeltjes veel meer verontreiniging uit de lucht dan een luchtreiniger met alleen filtering. De ionisator haalt verontreinigde luchtdeeltjes uit de lucht die een filter vaak nog doorlaat. Denk bijvoorbeeld aan fijnstof, pollen en stofmijten. Daarnaast haalt de ionisator ook bacteriën en schimmels en virussen uit de lucht.winix ionisatie

Vooral mensen met een overgevoeligheid voor bepaalde bacteriën of stoffen hebben baat bij een luchtreiniger met ionisator. De ionisator verwijdert deze deeltjes uit de lucht waardoor u minder klachten zult hebben. Ook mensen met hooikoorts en astma hebben baat bij een luchtreiniger met ionisator. Zij hebben snel geïrriteerde luchtwegen door de allerkleinste verontreinigingen in de lucht. Maar ook als u gewoon een goede luchtreiniger zoekt is een luchtreiniger met ionisator natuurlijk een prima keuze.

Hoe werkt een luchtzuiveraar met ionisator?

Een ionisator zorgt er door middel van een naald voor dat zuurstofmoleculen een elektrische lading verkrijgen. De naald die de moleculen elektrisch maakt staat onder hoge spanning (maar heeft een laag vermogen) en zit veilig ingebouwd in de ionisator. De naald maakt de lucht geladen door elektronen over te dragen aan de luchtdeeltjes.

Op het moment dat de zuurstofmoleculen elektrisch geladen zijn, maken zij een verbinding met verontreinigde luchtdeeltjes. Deze verbindingen slaan vervolgens neer in de nabije omgeving van de luchtreiniger met ionisator. De neergeslagen deeltjes vormen nu geen verontreiniging in de lucht: de lucht is schoon en van gezonde kwaliteit.

Welke luchtzuiveraar met ionisator kopen?

Door een luchtreiniger met ionisator te kopen heeft u de voordelen van luchtreiniging door filtering en luchtreiniging door ionisatie. In onze winkel kunt u een keuze maken uit een groot aantal luchtreinigers met ionisator. De keuzehulp helpt u bij het selecteren van de luchtreiniger die het beste bij uw situatie past.