Luchtreinigers zijn er in vele soorten en maten. Voordat u een luchtreiniger koopt vinden wij het belangrijk om u goed te informeren zodat u de beste luchtreiniger koopt. Welke luchtreiniger voor u het meest geschikt is hangt af van uw wensen en eisen aan het apparaat.  Op deze pagina vindt u veel informatie over het selecteren en kopen van een goede luchtreiniger die uw huis of kantoor van schone lucht gaat voorzien.

Waarom een luchtreiniger?

Mensen die een luchtreiniger kopen doen dat om een aantal redenen. Vooral de behoefte aan schone en gezonde lucht in huis of kantoor is voor veel mensen een reden om een luchtreiniger te kopen. Een luchtreiniger reinigt de lucht in de ruimte waar deze is opgesteld.

Daarnaast bieden veel luchtreinigers de mogelijkheid om de lucht in uw huis of kantoor te bevochtigen. Vochtigere lucht is beter voor uw luchtwegen: vooral gedurende de wintermaanden als u de verwarming aanheeft wordt de lucht in huis of kantoor erg droog. Dit kan leiden tot een zere keel en geïrriteerde luchtwegen.

Bij gezondheidsklachten

Mensen met bepaalde gezondheidsklachten zoals astma, hooikoorts of allergieën hebben vaak baat bij een luchtreiniger. Al deze aandoeningen manifesteren zich door lichamelijke klachten die veroorzaakt of verergerd worden door verontreinigde lucht.

Een goede luchtreiniger maakt de lucht in huis of kantoor schoon door deze verontreinigingen op te vangen. Hierdoor zullen gezondheidsklachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Bij huisdieren

Daarnaast kopen mensen die vogels, katten, honden of andere huisdieren houden ook vaak een luchtreiniger: de huidschilfers van huisdieren kunnen leiden tot gezondheidsklachten zoals benauwdheid, kortademigheid of allergische reacties.

De filters in een goede luchtreiniger zullen veel verontreinigingen van huisdieren uit de lucht filteren waardoor deze vervelende klachten zullen verminderen of zelfs helemaal zullen verdwijnen. Zo zijn luchtreinigers bewezen effectief voor duivenhouders en mensen die papegaaien houden.

Is elke luchtreiniger geschikt voor elke ruimte?

Om met de deur in huis te vallen: nee, niet elke luchtreiniger is geschikt voor elke ruimte. Vooral de inhoud en oppervlakte van een ruimte zijn doorslaggevend in de keuze welke luchtreinigers geschikt zijn. Hoe groter een ruimte hoe meer capaciteit een luchtreiniger moet hebben.

Voordat u een luchtreiniger koopt is het belangrijk om goed te kijken hoe groot de ruimte is die u wil gaan reinigen. Stem de luchtreiniger af op deze grootte.

Geluidsniveau, ionisator en prijs

Een tweede aspect om rekening mee te houden tijdens het kopen van een luchtreiniger is het geluidsniveau waarmee deze zijn werk doet. Plaatst u de luchtreiniger in een slaapkamer dan moet deze heel stil werken zodat u er lekker bij kunt slapen. In een kantoor, woonkamer of bijkeuken is een hoger geluidsniveau minder vervelend.

Ook de aanwezigheid van een ionisator, die zorgt voor geïoniseerde lucht, en natuurlijk de prijs zijn van belang tijdens het kopen van een luchtreiniger. Maar ook de aanwezigheid van een HEPA-filter een ionisator of UV-filter zijn voor sommige mensen van doorslaggevend belang.

Luchtreiniger keuzehulp

Om de keuze welke luchtreiniger u gaat plaatsen te vergemakkelijk kunt u in onze luchtreiniger winkel heel makkelijk filteren op de belangrijkste eigenschappen die voor uw situatie van toepassing zijn. Zo vindt u de goedkoopste luchtreiniger door te filteren op prijs en kunt u daarnaast ook selecteren welke oppervlakte of inhoud de ruimte heeft waar u een luchtreiniger voor zoekt.