Niets is heerlijker dan het gevoel van frisse lucht in huis ervaren. Het gevoel dat alles lekker doorlucht en dat de stoffige en muffe boel heerlijk wordt opgefrist. Het gevoel van ramen open en laat heel het huis lekker fris worden. Zeker na een donkere winter kan het heerlijk zijn om de ramen open te gooien. Of de muffe slaapkamer even opfrissen. Maar weet u dat u het hele jaar van frisse lucht kan genieten? Lees gauw meer onze tips voor frisse lucht in huis of kantoor.

Het belang van frisse lucht in huis of kantoorFrisse lucht in huis

Frisse lucht in huis is als eerste natuurlijk gewoon aangenaam. Men voelt zich al gauw beter als de boel schoon en fris ruikt. Dit is niet te vergelijken met een muffe, stoffige of rokerige ruimte. Een goed luchtklimaat heeft echter ook veel voordelen voor uw gezondheid. Lucht is leven en uw gezondheid vaart wel bij schone en gezuiverde lucht. Bovendien slaapt u beter. En wat te denken van uw productiviteit. Gezonde, schone en frisse lucht werkt onbewust bij aan een beter welzijn, wat weer doorwerkt in uw prestaties. Dit geldt natuurlijk in huis, maar zeker ook op kantoor.

Bedrieglijke ventilatie of betrouwbare luchtzuivering?

De ene frisse lucht is echter de andere niet. Veel mensen denken dat veelvuldig ventileren volstaat om frisse lucht in huis te halen. In zekere zin is dit ook waar. Frisse buitenlucht kan namelijk heel fris aanvoelen. Toch kan dit nog wel eens bedrieglijk zijn. Buitenlucht bevat namelijk vaak fijnstof wat verre van schoon en fris is. Ook kunnen er, zeker in het voorjaar, veel pollen in de lucht zitten. Mocht u last hebben van een hooikoorts, dan weet u wat dat betekent. Ook hangt het natuurlijk af waar u woont. Grote steden hebben vaak te maken met luchtvervuiling buiten. Ventilatie is dus niet altijd effectief. In alle gevallen is het raadzaam om ventilatie te combineren met betrouwbare luchtzuivering. Een luchtreiniger elimineert namelijk schadelijke en vuile stoffen.

Frisse lucht met een luchtreiniger

Een luchtreiniger in huis of kantoor is de meest efficiënte manier om het binnenklimaat fris en schoon te houden. Zeker luchtreinigers met HEPA filter en met ionisator zijn effectief. Deze luchtzuiveraars zijn in staat om tot en met 99, 97% van de vuile lucht te zuiveren. Wilt u net dat beetje extra? Dat gevoel van buitenlucht binnenshuis? Dan kunt u ook denken aan een luchtbevochtiger ionisator. Dit is een combinatie van een luchtreiniger met een luchtbevochtiger. Deze apparaten zorgen voor een perfecte luchtvochtigheid binnen. Hiermee kunt u binnenshuis altijd het perfecte klimaat creëren, het hele jaar door.

Meer weten?

Wilt u meer weten over frisse lucht in huis of wilt u advies bij uw aankoop? Neem dan contact met ons op. Het team van Luchtreiniger.nl helpt u graag verder.